Herfstvakantie? Wij niet! Spouwankers aanbrengen!

Herfstvakantie! Voor velen een weekje rust, maar voor ons juist niet. Omdat de scholen deze week gesloten zijn heeft Van der Haar Gevelrenovatie de opdracht van de gemeente Zoetermeer gekregen om in deze week 3 scholen te voorzien van nieuwe spouwankers in de gevels. In het voorjaar heeft VBC Bouwmanagement B.V. 8 scholen in Zoetermeer onderzocht op de aanwezigheid en de kwaliteit van de spouwankers. Nu hebben wij de afgelopen week het toezicht en controle mogen doen van de werkzaamheden die wij in ons rapport hadden geadviseerd. Maandag is er gestart bij de basisschool de Regenboog en woensdag is er gestart bij de basisschool de Baanbreker en basisschool de Buut. Afgelopen vrijdag zijn deze werkzaamheden afgerond en op een paar opleverpunten na is alles netjes uitgevoerd. Maandag kunnen alle kinderen weer naar school!

www.vanderhaargroep.nl


 

Tekenwerk en vergunningsaanvragen te Hilversum

Voor de vakantie zijn er diverse projecten opgeleverd en afgewerkt. We hebben positieve reacties ontvangen op de bouwvergunningsaanvragen die waren ingediend. Een project waar we heel trots op zijn is de complete vergunningsaanvraag en alles wat daarbij komt kijken voor Bazs Horeca aan de Havenstraat 13 en Dansschool de Winter Sport aan de Havenstraat 13a te Hilversum. Momenteel is ook de vergunningsaanvraag voor de Havenstraat 15 in behandeling bij de gemeente Hilversum. Hier zal Bazs in de winter van 2017 een winkel openen en in het voorjaar van 2018 een wijnbar!

Wij zijn blij met wat wij mogen betekenen voor Bazs en wensen hen goede zaken in de toekomst.

www.bazs.nl en www.dewintersport.nl


 

Spouwankeronderzoek en herstel

In het voorjaar hebben we voor de gemeente Zoetermeer diverse scholen onderzocht op de aanwezigheid en de staat van spouwankers in de gevels. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat bij 2 scholen de aanwezigheid en de staat van de ankers niet voldoende is. Momenteel zijn we met de voorbereidingen bezig om in de herfstvakantie van 2017 bij deze 2 scholen extra spouwankers door een gespecialiseerd bedrijf te laten aanbrengen. De vakantie is hiervoor een uitgelezen moment omdat het veel geluidsoverlast geeft in de gebouwen. VBC Bouwmanagement B.V. zal tijdens de werkzaamheden het toezicht verzorgen. Ook gaan we verschillende trekproeven uitvoeren op de nieuwe ankers zodat we zeker weten dat de juiste waardes gehaald worden. Dit wordt netjes uitgewerkt in een rapport.